13 Mayıs 2019 Pazartesi

Atatürk ilk defa opera sahnesinde

Samsun Devlet Opera ve Balesi, “Milli Mücadelenin 100. Yılı” olan 19 Mayıs 2019'da Yeniden Doğuş'u sahneleyecek. 16 Mayıs'ta, saat 21.00'de İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde dünya prömiyeri sahnelenecek 'Yeniden Doğuş' operası ile Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk ilk kez bir opera eseri ile canlandırılacak.

Projenin mimarı, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni ünlü tenor Murat Karahan… Sanat yönetmenliği de Karahan'a ait olan “Yeniden Doğuş” operasının librettosu ve bestesi Tevfik Akbaşlı'ya ait.

ATATÜRK İLK DEFA OPERA SAHNESİNDE

Opera, bale ve orkestra sanatçılarından oluşan yaklaşık 130 kişilik ekip tarafından sahnelenecek eserin orkestra şefi Serdar Yalçın.

Türk opera tarihinde bir ilke imza atan eser sayesinde Mustafa Kemal Atatürk ilk defa bir opera eserinin kahramanı olarak canlandırılacak. “Yeniden Doğuş” ta Atatürk rolünü İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçılarından tenor Ali Murat Erengül söyleyecek. 20 Mayıs 2019'da da Samsun'da sahnelenecek eserde Samsun Devlet Opera ve Balesi koro, orkestra ve bale sanatçılarının yanı sıra İstanbul Devlet Opera ve Balesi koro sanatçılarından ve Modern Dans Topluluğu (İstanbul) dansçılarından oluşan 34 kişilik bir ekip de yer alıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder