27 Ocak 2019 Pazar

15. Nardis Genç Caz Vokal Yarişmasi 2019

1.        AMAÇ VE KONU

Nardis Jazz Club tarafından düzenlenen “Genç Caz Vokal” yarışmasının amacı, Türkiye’de amatör veya profesyonel olarak müzikle uğraşan gençlerin, caz vokal alanında gelişme göstererek seslerini duyurmalarında yardımcı olmak, uluslararası sahnelerde yer almalarını sağlamak, teşvik etmektir.
28 Ocak 2019 tarihinde Nardis Jazz Club’deki canlı final değerlendirmesinden sonra;

1 yarışmacı 3 – 6 Nisan 2019 tarihlerinde Letonya’nın başkenti Riga’da yapılacak olan “Jazz Stage” (http://www.rigajazz.lv/en/) yarışmaya,

1 yarışmacı Temmuz ayı içinde yapılacak olan “İstanbul Caz Festivali” kapsamında uygun bulunan bir sahnede yer almaya hak kazanacaktır. 1 yarışmacı Gümüşlük’te Eylül ayında yapılacak “Caz Kampı”na katılmaya hak kazanacaktır.

Yarışma sonunda daha sonra açıklanacak mansiyon ödüller de verilecektir.

2.      SEÇİM

“Genç Caz Vokal” Seçmelerine katılacak müzisyenler bu şartnamede belirtildiği şekilde Nardis Jazz Club’a başvurmaları gereklidir. Değerlendirmeler bu başvurular üzerinden iki aşamalı bir seçim sonucunda yapılacaktır. İlk aşamada gönderilen başvurular arasından seçici kurul tarafından belirlenenler, ikinci aşamadaki performans secmelerine çağırılacaktır. Halka açık olarak yapılacak ve adayların canlı performanslarından oluşan değerlendirme konseri sonrasında seçici kurul tarafından başarılı bulunan şarkıcılardan biri Nisan ayında Riga’daki yarışmaya, biri diğerleri ise Temmuz ayında İstanbul Caz Festivali’ndeki etkinliklere katılmaya hak kazanacaktırlar.

3.      SEÇMELERE KATILMA KOŞULLARI

a) Müzisyenlerin 1 Ocak 2019 tarihi itibari ile 30 yaşından büyük olmamaları,

b) Adayların Türk vatandaşı olması,

c) Başvuru dosyalarının ve demo kayıtlarının en geç 7 Ocak 2019 Pazartesi akşamına kadar  e -posta (focan@nardisjazz.com) iletilmesi gerekmektedir.

d) Adayların başvuru dosyasında;

–        Demo mp3 olarak gönderilmelidir.

[Bu demoda caz olarak nitelendirilebilecek 3 değişik stilde (swing, latin, blues, funk vb) parçaya yer verilecektir.]

–        Kısa özgeçmiş, telefon ve email adresleri mutlaka bulunmalıdır.

Başvuruda bulunan tüm adaylar bu şartnamedeki hükümleri bütünüyle kabul etmiş sayılırlar. Gönderilen başvuru dosyaları ve demo kayıtları iade edilmeyecektir.

4.      SUNULACAK DEMOLARDA ARANAN NİTELİKLER

a) Seçmelerde sadece klasik / çağdaş caz ve alt disiplinleri, blues, blues ve caz etkileşimli güncel türler (örneğin; caz-fusion, caz-rock, caz funk, soul, acid-caz, latin caz, pop-caz, groove, electronic caz, urban, r&b, caz-blues v.b.) alanındaki başvurular değerlendirilecektir. Caz ve türevleri dışında kalan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

b) Demolar, ön elemeler ve finalde seslendirilecek repertuvar, adayların kendi özgün besteleri veya mevcut eserlerin yeniden yorumlamalarından oluşabilir.

c) Sunulacak demonun MP3 formatında olması şarttır.

d) Demo kayıtları 3 parçadan oluşmalıdır.

Demoların değerlendirilmesinde kayıt kalitesi bir seçme kriteri olmadığı için kayıtların profesyonel bir stüdyoda yapılması şart değildir. Çalınan eserlerin ve enstrümanların anlaşılabilir seviyede duyulması yeterli olacaktır.

5.      SEÇİCİ KURUL

Değerlendirmeyi yapacak Seçici Kurul üyeleri:

–      Aydın Kahya, Hacettepe Üniversitesi
–      Başak Yavuz, BAÜ Caz Akademisi
–      Cem Tuncer, Müzisyen
–      Ece Göksu, Müzisyen
–      Eray Aytimur, Jazz Dergisi

–      Eren Noyan, The Badau
–      Engin Gencer, Tonmaister
–      Hakan Tüfekçi, Radyo Programcısı
–      Harun İzer  – Istanbul Caz Festivali Direktörü
–      Önder Focan, Müzisyen
–      Sedat Ergin, Hürriyet Gazetesi
–      Sibel Köse, Müzisyen

Nardis Jazz Club, herhangi bir Seçici Kurul üyesinin üyelikten vazgeçmesi veya kurul faaliyetlerine katılamaması halinde seçeceği başka bir kişiyi seçici kurul üyesi olarak atayabilir.

6.      DEĞERLENDİRME

a) Başvuru için son tarih 7 Ocak 2019 Pazartesi günüdür.

b) 8 Ocak’a kadar başvurularını yapmış olan müzisyen ve toplulukların demo kayıtları Seçici Kurul tarafından dinlenecek ve seçici kurul üyelerinin her bir grup için yapacağı değerlendirmenin ortalaması alınarak en başarılı bulunan on başvuru değerlendirme konserine çağırılacaktır. Bu çağrı ile ilgili açıklama Nardis’in web sitesinden yayınlanacak ve ilgili katılımcılara doğrudan bildirilecektir.

c) Değerlendirme konseri, 28 Ocak 2019 Pazartesi günü Nardis Jazz Club’da dinleyicilere açık olarak gerçekleştirilecektir. Değerlendirme konserine çağırılan vokalistler kulübün belirleyeceği trio eşliğinde kendi seçtikleri iki parçayı dinleyiciler ve seçici kurul önünde seslendireceklerdir. Sahne alma sırası kura ile belirlenecektir.

d) Değerlendirme konserini takiben seçici kurul “Genç Caz Vokal” konserlerine katılmaya hak kazanan finalistleri seçecek ve açıklayacaktır.

KONSERLER

1 vokalist yarışmacı 3-6 Nisan 2019 tarihlerinde Letonya’nın başkenti Riga’da yapılacak olan “Jazz Voices” (http://www.rigajazz.lv/en/), jürinin belirleyeceği bir piyanist de aynı yarışmaya enstrümantalist olarak gönderilecektir.

1 yarışmacı Temmuz ayı içinde yapılacak olan “İstanbul Caz Festivali” kapsamında uygun bulunan bir sahnede yer almaya,

Yarışmacılarının tüm yol masrafları Yapı Kredi Bankası Play Markası, konaklama Nardis Jazz Club tarafından karşılanacaktır. Pasaport ve vize işlemleri katılımcıya aittir.

TEKNİK İHTİYAÇLAR

Vokalistlere yarışma öncesi belirlenecek bir saatte Nardis’te kendilerine çalacak grup ile prova yapma imkanı sağlanacaktır. İstanbul dışından katılacak olanlar ulaşım ve konaklama masraflarından kendileri sorumludurlar.

İletişim Bilgileri

Nardis Jazz Club

Galata Kulesi Sokak No. 8

Kuledibi- İstanbul

0212-2446327

www.nardisjazz.com

focan@nardisjazz.com

Tarihler: 28 Ocak 2019 Pazartesi ~ 28 Ocak 2019 Pazartesi 21:30 - 03:00

Yer: Nardis Jazz Club

Ücret: Giriş: 60 TL

Nereden Alınır: Nardis Jazz Club Gişe

Adres: Kuledibi Sok. No:14 Galata Beyoğlu İstanbul

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder