28 Ocak 2019 Pazartesi

İstanbul Müzik Festivali yarının kadın yıldızlarını arıyor

İstanbul Müzik Festivali, Yarının Kadın Yıldızları projesini 2018 yılında TSKB (Türkiye Sınai Kalkınma Bankası) işbirliğiyle başlattı.

Üstün yetenekli genç kadın müzisyenlerin kariyerlerini desteklemek amacıyla başlatılan proje kapsamında, TSKB’nin sponsorluğu ve festival izleyicilerinin de katkılarıyla, Genç Kadın Müzisyenler Destek Fonu oluşturuluyor. Başvurular arasından seçici kurulun belirlediği sanatçılar, ihtiyaçları doğrultusunda fondan destek alabiliyor. İstanbul Müzik Festivali kapsamında düzenlenen özel bir konserle, fondan destek alan müzisyenlerin festival dinleyicisiyle buluşmaları da sağlanıyor.

Yarının Kadın Yıldızları: Genç Kadın Müzisyenler Destek Fonu’na yurtdışında bir müzik okulundan lisans veya lisansüstü seviyesinde kabul alan, yurtdışında müzik eğitimini sürdüren ya da kariyer gelişimine olumlu katkıda bulunacak ustalık sınıfı, orkestra seçmesi, uluslararası yarışma gibi etkinliklere katılım veya çalgı alımı için desteğe ihtiyaç duyan, klasik müzik alanında çalgı, şan veya şeflik alanlarında eğitim alan kadın müzisyenler başvurabiliyor.

Başvurular, İKSV Genel Müdür Yardımcısı ve müzikolog Yeşim Gürer Oymak başkanlığında, keman sanatçısı ve orkestra şefi Hakan Şensoy, piyanist ikili Ufak & Bahar Dördüncü, klarnet sanatçısı Ayşegül Kirmanoğlu ve besteci Özkan Manav’dan oluşan seçici kurul tarafından değerlendiriliyor.

Projenin ikinci yılında başvurular 6 Kasım 2018-15 Mart 2019 tarihleri arasında kabul edilecek. Proje kapsamında oluşturulan toplam fon miktarı, seçici kurul tarafından belirlenen müzisyenlere, ihtiyaç duydukları destek oranında paylaştırılacak. Destek fonundan yararlanmaya hak kazanan sanatçılar, 47. İstanbul Müzik Festivali kapsamında, 25 Haziran 2019 akşamı Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall’da düzenlenecek Yarının Kadın Yıldızları konserinde dinleyicilerle buluşacak.

1990 yılından bu yana İstanbul Müzik Festivali'nin destekçileri arasında yer alan TSKB, kadınların güçlenmesi yönündeki sosyal sorumluluk faaliyetleri kapsamında Yarının Kadın Yıldızları projesinde eğitim destek sponsoru olarak yer alıyor.

2019 yılında 47. İstanbul Müzik Festivali kapsamında sunulacak destek fonu için başvuru formunu buradan indirebilirsiniz.

Başvurular 6 Kasım 2018 tarihinden itibaren, 15 Mart 2019 Cuma saat 17.00'ye kadar kabul edilecektir.

Başvuru koşulları:

Çalgı branşında 25 Haziran 1995 ve sonrası doğumlu olmak

Şan branşında 25 Haziran 1991 ve sonrası doğumlu olmak

Şeflik branşlarında 25 Haziran 1989 ve sonrası doğumlu olmak

TC vatandaşı olmak

Klasik müzik alanında çalgı, şan ve şeflik alanlarında eğitim almış olmak

Lisans veya lisansüstü seviyesinde yurtdışında bir müzik okulundan sınava giriş kabulü almış olmak veya halen yurtdışında müzik eğitimini sürdürmek veya kariyer gelişimine olumlu katkıda bulunacak etkinlikler (ustalık sınıfına aktif katılım, orkestra seçmesi, uluslararası yarışma, çalgı alımı vb.) için destek aramak

Mali açıdan desteğe ihtiyaç duymak
Başvurular yalnızca destekbasvuru@iksv.org  adresinden, e-posta yoluyla yapılacaktır.

Başvuru için gereken belgeler ve süreçle ilgili tüm bilgilere şartname bölümünden ulaşılabilir. Başvuru öncesinde adayların, fon şartnamesini ayrıntılı olarak incelemeleri gerekmektedir.

YARININ KADIN YILDIZLARI 

“Genç Kadın Müzisyenler Destek Fonu”

Yarının Kadın Yıldızları Destek Fonu, TSKB işbirliğiyle İstanbul Müzik Festivali tarafından klasik müzik alanında çalgı, şan ve şeflik branşlarında eğitim alan üstün yetenekli genç kadın müzisyenlerimizin kariyerlerine destek olmak amacıyla oluşturulmuştur.

47. İstanbul Müzik Festivali kapsamında desteğe değer bulunan müzisyenlerin katılımı ile bir konser gerçekleştirilecek ve bu konserin gerçekleşmesinden sonra müzisyenlere hak kazandıkları destek tutarı ödenecektir.

BAŞVURU KOŞULLARI:

Çalgı branşında 25 Haziran 1995 ve sonrası doğumlu olmak

Şan branşında 25 Haziran 1991 ve sonrası doğumlu olmak

Şeflik branşlarında 25 Haziran 1989 ve sonrası doğumlu olmak

T.C. vatandaşı olmak

Klasik müzik alanında çalgı, şan ve şeflik alanlarında eğitim almış olmak

Lisans veya lisansüstü seviyesinde yurtdışında bir müzik okulundan sınava giriş kabulü almış olmak veya halen yurtdışında müzik eğitimini sürdürmek veya kariyer gelişimine olumlu katkıda bulunacak etkinlikler (ustalık sınıfına aktif katılım, orkestra seçmesi, uluslararası yarışma, çalgı alımı vb.) için destek aramak

Mali açıdan desteğe ihtiyaç duymak

Bu koşulları taşımayan başvurular yapılmamış sayılır ve değerlendirmeye alınmaz. Süresinden önce yapılan başvurular değerlendirmeye alınmaz. Başvurular, sadece alındıkları başvuru dönemi için değerlendirilecek olup sonraki dönemlerde dikkate alınmaz.

İSTENEN BELGELER:
Başvuru sırasında şu belgeler sunulur: (*)

Başvuru formu

Geleceğe dair kariyer hedefleri ile ihtiyaç duyulan destek miktarını ve hangi amaçla kullanılacağını belirten niyet mektubu (azami 400 kelime)

Desteğe ihtiyaç duyulma nedenine ilişkin ekonomik durum beyanı (**)

Müzik özgeçmişi (azami 500 kelime)

En son öğrenim gördüğü müzik kurumundan aldığı müzik derslerine ait notların dökümü ve mezun ise diplomanın fotokopisi

Bir yurtdışı müzik öğretim kurumundan lisans veya lisansüstü düzeyde öğrenim görmek üzere sınava giriş kabul belgesi veya halen eğitim görüyorsa öğrenci belgesi veya kariyerini ilerletmeye yönelik profesyonel etkinliklere kabul belgesi (orkestra seçmeleri, yarışmalar, ustalık sınıfı, vb)***

Alanındaki yetkinliğini sergiler nitelikte,  en az iki farklı eserin seslendirildiği ve toplam süresi 40 ile

60 dakika arası bir görüntülü kayıt (dijital ortamda video paylaşım siteleri üzerinden)

Kimlik fotokopisi (pasaport, nüfus cüzdanı)

Tüm tanıtım kanallarında kullanılmak üzere yüksek çözünürlüklü 2 adet fotoğraf

Seçici Kurul gerek gördüğü takdirde aşağıdaki ilave belgeleri isteyebilir: (****)

Kişisel yeteneklerini yansıtmak açısından sunmakta yarar gördüğü ek bilgiler ya da kaynaklar

(*) Belge eksiği olan veya tutarsızlık, belirsizlik vb. ile yeterli bilgiyi barındırmayan belgeler içeren başvurular dikkate alınmaz.
(**) İKSV ve Proje Sponsoru bu konuda belge isteme veya başvurucu hakkında araştırma yapma ve destek miktarını belirleme hakkına sahip kılınmaktadır.
(***) Enstrüman desteği için başvuran adaylardan başvuru aşamasından bu belge istenmez, ayrıca mülakat yapılır.
(****) İlave belgelerin sadece seçici kurulun istemesi halinde gönderilmeleri, ilk başvuruyla kesinlikle gönderilmemeleri önemle rica olunur.

Başvuru ilanı, süresi ve yöntemi

Duyurular İKSV internet sitesi, İKSV sosyal paylaşım ağ sayfaları veya medya kanalıyla ya da kurum ve kuruluşlara gönderilecek yazılar gibi İKSV tarafından belirlenecek her türlü yolla yapılabilir.

Yarının Kadın Yıldızları Genç Kadın Müzisyenler Destek Fonu için başvurular 6 Kasım 2018 tarihinde açılır ve 15 Mart 2019 Cuma günü saat 17.00’de kapanır.  Başvurular sadece elektronik posta yoluyla kabul edilir. Elektronik postalarda teknik sorunlar oluşabileceğinden, İKSV yetkilileri tarafından başvurunun alındı teyidi verilmediği durumlarda başvuru İKSV’ye ulaşmış sayılmayacaktır.

Tam ve eksiksiz bir şekilde İKSV’ye iletilmeyen başvurular, Seçici Kurul tarafından dikkate alınmayacaktır.

Başvuru Adresi:

destekbasvuru@iksv.org 

Değerlendirme ve Sonuçların İlanı

Başvuru koşullarını eksiksiz olarak taşıyan ve başvuru belgelerini eksiksiz olarak süresinde iletmiş olan adaylara ait başvurular, başvuru süresi bitiminde İKSV tarafından oluşturulan Seçici Kurul tarafından değerlendirilir ve karara bağlanır.

Değerlendirmeye esas, kariyerinin başındaki gençleri teşvik etmek amacıyla, uluslararası başarı ve gelişmeye açıklık ve mali açıdan desteğe ihtiyaç duymaktır.

Sonuçlar, desteğe değer bulunan kişilere yazılı olarak bildirilir; ayrıca İKSV resmi internet sitesi, İKSV resmi sosyal paylaşım ağları ve medya kanallarından duyurulur.

Desteğe değer bulunan müzisyenler ile desteğin kullanım koşullarını düzenleyen bir sözleşme imzalanacaktır. 

Konser

Desteğe değer bulunan müzisyenler içinden IKSV tarafından belirlenecekler; Festival kapsamında düzenlenecek “Yarının Kadın Yıldızları” başlıklı konserde, kendi seçtikleri ve İKSV tarafından onaylanan bir eseri veya eserleri icra edeceklerdir.

Bu konser için kendilerine ayrıca bir ücret ödenmeyecektir.

Destek

Yarının Kadın Yıldızları Destek Fonu, Fon Sponsoru TSKB tarafından sağlanan destekler ile konser biletleri ve konsere yapılan bağışlardan oluşur. İKSV ve TSKB işbirliğiyle her yıl bir defaya mahsus olmak üzere, desteği daha önce almamış müzisyenlere verilir. Destek tutarı, maksimum 25.000 TL olmak üzere, ihtiyacın kapsamı da gözetilerek Seçici Kurul’un yönlendirmesi ile İKSV tarafından kişiye özel belirlenir ve konserin gerçekleşmesinin ardından kendilerine yazılı olarak bildirilir.

Bu bildirimi alan ve varsa ilave belge talebini (bir yüksek lisans veya eğitim programında kabul aldığını gösterir belge) de yerine getiren başvurucular desteğe hak kazanmış olurlar. Bu aşamaya gelmeyen kişiler desteğe hak kazanmayacak olup Seçici Kurul’dan geçmiş olmaları ya da konsere katılmış olmaları kendilerine bu bakımdan bir hak ve olanak sağlamayacaktır.

Destek ödemesi alan müzisyenler, ödemeyi aldıkları tarihten itibaren IKSV ile karşılıklı mutabık kalınan süre içerisinde, desteğin amacına uygun kullanıldığını belgelemekle yükümlüdür. Bu amaçla, fatura, dekont, ödeme alındısı ve benzeri belgeler İKSV’ye e-mail veya posta yoluyla sunulacaktır. İKSV, verilen destek tutarının kullanımına ilişkin ek bilgi ve belgeler talep edebilir. İKSV’nin, amacına uygun kullanıldığı ispat edilemeyen destek tutarının iade edilmesini talep etme hakkı saklıdır.

Seçici Kurul

Seçici Kurul Yeşim Gürer Oymak başkanlığında Hakan Şensoy (keman sanatçısı/orkestra şefi), Ufuk & Bahar Dördüncü (piyano ikilisi) , Ayşegül Kirmanoğlu (klarnet sanatçısı) ve Özkan Manav’dan (besteci) oluşmaktadır.

Kaynak: İKSV

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder