19 Ocak 2019 Cumartesi

Cité Internationale des Arts sanatçıları deneyimlerini paylaşıyor

Paris’in merkezinde 1965 yılından bugüne dek dünyanın farklı coğrafyalarından 18.000’den fazla sanatçıya çalışma ve yaşama olanağı sağlamış köklü bir sanat kurumu Cité Internationale des Arts. Görsel sanatlar ve müzik alanında çalışan sanatçılara öncelik veren kurum, aynı anda 350 sanatçıya iki ay ilâ bir yıllık sürelerle tahsis ettiği kişisel atölyelerde konaklama imkânı sağlıyor; ayrıca bünyesindeki sergi salonları, prova odaları, konser ve gösteri alanları ile kendilerini geliştirme ve aktif üretim fırsatı sunuyor.

2009’dan bu yana her yıl, Türkiye’den dört sanatçıya üçer aylık dönemlerle Paris’te yaşama ve çalışma olanağı yaratan Cité Internationalé des Arts misafir sanatçı programı bünyesindeki Türkiye Atölyesi, 2018’de Gözde İlkin (Ocak-Mart), Ahmet Doğu İpek (Nisan-Haziran), Alper Aydın (Temmuz-Eylül) ve Onur Ceritoğlu’nu (Ekim-Aralık dönemi) ağırladı.

Salon İKSV’de düzenlenecek bu sohbette sanatçılar, İKSV Yurtdışı Projeler Yöneticisi Tuna Ortaylı Kazıcı’nın moderatörlüğünde Cité des Arts ve Paris deneyimlerinden bahsedecek, orada ürettikleri işlerini seyirciyle paylaşma imkânı bulacak. Onur Ceritoğlu ise sohbete bir video ile katılacak.

Moderatör: Tuna Ortaylı Kazıcı
Katılımcılar: Alper Aydın, Gözde İlkin, Ahmet Doğu İpek

23 Ocak Çarşamba 19:00 Salon İKSV

Ücretsiz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder